Varškės-maskarponės pyragas

 (1)
Autorius: Uršulė Kalvaitytė
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
3.5556 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pagrindui sausainius per maišelį kočėlu (arba kitu kietu daiktu) susmulkinti iki smulkių trupinių. lšlydytą sviestą supilti ant trupinių, gerai sumaišyti ir iškloti kepimo formos pagrindą.

Kol gaminsite įdarą, pagrindą galima įdėti į šaldytuvą.

Įdarui atskirame dubenėlyje iki standumo išplakti grietinėlę. Su maišytuvu-blenderiu sutrinti varškę, maskarponę, kondensuotą pieną ir citrinos žievelę. Įmaišyti grietinėlę, po to vandenyje ištirpintą, išbrinkintą želatiną.

Viską gerai išmaišyti. Palikti 5 min, po to pažiūrėti, ar masė tirštėja. Jei ne, padidinti želatinos kiekį.

Tirštą kremo konsistencijos masę supilti ant pagrindo, šaldyti šaldytuve. Geriausiai pernakt. Ant viršaus galima pabarstyti cinamonu ar šaldytomis uogomis.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui:
120 g Sviestas
300 g Sausainiai
Įdarui:
250 g Maskarponės sūris
250 g Varškė
1 indelis Kondensuotas pienas
150 ml Grietinėlė riebi
3 šaukštas Želatina
Porcijos: 12
Sudėtingumas :