Valentinos keptų baklažanų užtepėlė

Užtepėlės gali būti ne tik pirktinės, ne tik varškės, bet ir sveikesnės bei mažiau kaloringos - daržovių. Baklažano tekstūra puikiai tinka gaminti užtepams.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitiname orkaitę iki 200 C ir kepame nuplautą baklažaną 30-40 min. Išėmę baklažaną, nulupame jo odą. Nuluptą baklažaną sutriname šakute ir paskaniname smulkiai pjaustytais pomidoru, svogūnu, česnaku, kalendra (arba petražolėmis) ir citrinos sultimis.

Galima paskaninti ir čili pipiru. Puikiai dera su keptu varškės sūriu, ant naminės duonos ar pagardinti rytinę košę.

Skanaus linki recepto autorė – Valentina B.

sulieknek.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Baklažanai
1 vnt. Pomidorai
1/2 vnt. Svogūnai
žiupsnelis Kalendros
žiupsnelis Petražolės
1 šaukštas Citrinų sultys
gabaliukas Čili pipirai
Porcijos: 2
Sudėtingumas :