Sumuštiniai
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Gaminimas

Paprikas nuplaukite, nusausinkite ir apkepkite ant grotelių (kol ugnis dar nelabai kaitri). Kepdamos paprikas nuolat vartykite, kad apkeptų iš visų pusių. Tuomet paprikas sudėkite į plastikinį maišelį ir palikite jame 15 minučių.

Česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite petražoles, tuomet sumaišykite su susmulkintu česnaku.

Apelsinus nuplaukite ir nulupkite, minkštimą supjaustykite plonomis skiltelėmis – ne storesnėmis kaip 1 centimetro pločio.

Nulupkite keptų paprikų odelę, išimkite sėklytes. Minkštimą supjaustykite maždaug 1 centimetro pločio juostelėmis.

Juodąsias ir žaliąsias alyvuoges perpjaukite per pusę. Alyvuoges sumaišykite su paprikomis bei petražolėmis su česnakais.

Į dubenį sudėkite paprikų, alyvuogių ir petražolių mišinį, ant viršaus sudėkite apelsinus. Pagardinkite apelsinų sultimis, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir kuminu. Pagardą palikite 15 minučių pastovėti kambario temperatūroje arba dviem valandoms palikite šaldytuve.

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Grilis/laužas Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai