Uogų pudingas

Kai atsibos virti uogienes, pasigaminkite gaivų pudingą. Patiekite su plakta grietinėle.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Ant vidutinės ugnies užkaiskite didelį puodą, sudėkite uogas ir cukrų. Kaitinkite 3-5 min, kol ištirps cukrus ir pradės išsiskirti uogų sultys. Neperkaitinkite, kad uogos neprarastų gaivaus skonio. Nuimkite nuo ugnies.

Ant kepimo formos dugno išdėliokite 5-6 duonos riekes. Mažais duonos gabalėliais užkamšykite tarpelius, kad nepratekėtų uogų sultys. Ant viršaus suverskite uogas ir dalį sulčių (pasilikite 2/3 stiklinės sulčių, jų prireiks vėliau). Apdenkite likusiomis duonos riekėmis. Ant viršaus uždėkite kepimo formos dydžio lėkštę ar dangtį ir prislėkite 1.3-1.8 kg svoriu. Per naktį palaikykite šaldytuve.

Atsargiai išverskite pudingą į didelę lėkštę ir apliekite likusiomis 2/3 stiklinės sulčių, kad sudrėktų sausi duonos ploteliai. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su plakta grietinėle.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

225 g Raudonieji serbentai
110 g Juodieji serbentai
450 g Avietės
150 g Cukrus
8 riekelě Balta duona
Porcijos: 6
Sudėtingumas :