Uogos
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 30min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Paruoškite sirupą: į įkaitintą puodą storu dugnu suberkite 100 g cukraus, įpilkite 75 ml vandens, įmeskite citrinos žievelę. Maišykite apie 5 min, kol ištirps cukrus. Išimkite citrinos žievelę.

Paruoškite padažą: į smulkintuvą įpilkite 1 ½ šaukšto sirupo, įdėkite 50 g aviečių ir sutrinkite iki vientisos masės. Perkoškite per sietelį, kad nebūtų sėklų.

Į puodą su sirupu sudėkite raudonuosius serbentus ir gervuoges, pakaitinkite 1-2 min, kol truputį suminkštės. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite likusias avietes ir aviečių padažą. Perkoškite per sietelį, atsidėkite išvarvėjusį sirupą.

Paimkite 8 riekeles duonos, nupjaustykite plutą, perpjaukite per pusę, kad išeitų stačiakampiai. Iš likusių riekelių išpjaukite 4 formelių dugno dydžio apskritimus. Stačiakampius pamirkykite į sirupą iš vienos pusės. 4 jų išdėliokite ant dugno ir šonu (formelė turėtų būti maždaug 200 ml talpos), kad nebūtų tarpų. Taip pat išklokite 3 likusias formeles.

Į vidų dėkite uogų mišinio, apipilkite šaukšteliu sirupo. Vieną apskritimo puselę pamirkykite į padažą ir dėkite ant pudingo viršaus (sirupu į viršų). Taip paruoškite visus pudingus. Kiekvieną pudingą apdenkite plėvele, uždenkite lėkštutėmis, prislėkite 0.5 kg svoriu. Palikite šaldytuve per naktį ar bent 4 val. Likusį sirupą taip pat įdėkite į šaldytuvą.

Prieš patiekdami perpjaukite vanilės lazdelę, išimkite sėklas. Jas sumaišykite su grietine ir šaukšteliu cukraus. Atsargiai išverskite pudingus į lėkštutes. Pašlakstykite likusiu sirupu, papuoškite raudonaisiais serbentais ir patiekite su vaniline grietine.

Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Kitą dieną
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai