© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 180min
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Pagaminkite pyrago pagrindą. Sviestą ištirpinkite nedideliame puode ant silpnos ugnies. Puodą nuo ugnies nukelkite, o į sviestą suberkite pusryčių dribsnius ir maltus lazdynų riešutus. Viską kruopščiai išmaišykite.

Kepimo formą sutepkite riebalais, iškrėskite į ją dribsnių masę, išlyginkite ir suspauskite. Mažiausiai dviem valandoms pyrago pagrindą padėkite į šaldytuvą, kad šis sustingtų.

Pagaminkite įdarą. Vaisius ar uogas nuplaukite, nusausinkite ir perrinkite. Vaisius vientisu sluoksniu išdėliokite ant torto pagrindo. Į nedidelį puodą įpilkite 250 ml vandens. Jame ištirpinkite tortams skirtą želė ir kaitinkite iki virimo, pastoviai maišydami. Nukelkite puodą nuo ugnies, leiskite želė truputėlį atvėsti ir atsargiai užpilkite ant vaisių.

Leiskite pyragui atvėsti, o paskui padėkite jį į šaldytuvą, kad želė visiškai sustingtų.

Grietinėlę išplakite, sudėkite ją į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu ir pyrago pakraščiuose išspauskite nedideles plaktos grietinėlės roželes. Taip pat galite pyragą papuošti uogomis, vaisiais arba mėtos lapeliais.

Tinka: Vegetarams
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai