Ukrainietiški barščiai

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Recepto kilmė:
Ukrainos virtuvė
Įvertinimas:
1.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mėsą supjaustykite mažais gabaliukais, užpilkite šaltu pasūdytu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Sudėkite supjaustytus burokėlius, pomidorų pastą, actą ir dar patroškinkite.

Morkas, petražolės šaknį ir svogūną smulkiai supjaustykite ir truputį pakepinkite.

Bulves supjaustykite kubeliais, kopūstus - šiaudeliais ir suberkite į sriubą. Pagardinkite druska ir pipirais, kiek reikia. Pavirkite 20 min, tada sudėkite troškintas daržoves.

Baigiant virti, supilkite vandenyje išleistus miltus ir gerai išmaišykite. Jeigu norite, įpilkite šlakelį acto.

Prieš pat pateikiant į sriubą suberiamas smulkiai kapotas česnakas, lašinukai, susmulkintos petražolės, krapai ir dar kartą užvirinama.

Pagardinama grietine.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

250 g Kiauliena
250 g Burokėliai
350 g Baltagūžiai kopūstai
400 g Bulvės
2 vnt. Morkos
1 vnt. Petražolių šaknys
1 vnt. Svogūnai
2 skiltelė Česnakai
80 g Pomidorų pasta
1 šaukštas Miltai
1 šaukštas Lašinukai (smulkiai supjaustyti)
1 šaukštas Cukrus
1 šaukštelis Actas
2 šaukštas Džiovintos saldžiosios paprikos
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
1 vnt. Lauro lapai
žiupsnelis Petražolės
žiupsnelis Krapai
3 šaukštas Grietinė
Porcijos: 6
Sudėtingumas :