Trupininis varškės pyragas

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
100min
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Atšilusį (ne ištirpintą!) sviestą sudėti į mikserį ir išsukti iki purumo (jeigu neturite mikserio, tiesiog ilgokai pasukite sviestą mediniu šaukštu). Cukrų ir vanilinį cukrų besukant pamažu suberti į sviestą. Suberti tarkuotą citrinos žievelę ir įmušti kiaušinio trynį. Miltus sumaišyti su maltais migdolais bei kepimo milteliais ir pamažu suberti į tešlą. Gerai išsukti.

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Į kepimo formą įtiesti kepimo popierių ar foliją. Tešlą padalinti į dvi dalis. Pusę tešlos sutrupinti ant formos dugno. Lengvai suspausti ir kepti orkaitėje 12-15 min.

Kremui sviestą labai gerai išsukti su cukrumi (galima mikseryje). Varškę sumaišyti su kiaušiniais, krakmolu, druska, vaniliniu cukrumi, citrinos žievele ir sultimis. Viską labai gerai sumaišyti su išsuktu sviestu. Gautą kremą iškrėsti ant formoje apkeptų trupinių.

Likusią tešlos dalį susmulkinti į trupinius ir užberti ant varškės kremo. Pyragą kepti 170° orkaitėje maždaug 50 min.

Kepimo pabaigoje uždengti pyragą folijos lapu ir sumažinti temperatūrą iki 150° ir dar kepti 15 min. Paskui atšaldyti pyragą išjungtoje orkaitėje ir pabarstyti cukraus pudra.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
250 g Sviestas
150 g Cukrus
1 pakelis Vanilinis cukrus
2 šaukštas Citrinos žievelė tarkuota
1 vnt. Kiaušinio trynys
370 g Miltai
50 g Migdolai malti
2 šaukštelis Kepimo milteliai
Kremui:
200 g Sviestas
200 g Cukrus
1 kg Varškė
4 vnt. Kiaušiniai
40 g Krakmolas
žiupsnelis Druska
1 vnt. Citrinos sultys ir žievelė
Porcijos: 16
Sudėtingumas :