© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 3000min
Įvertinimas:
4.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite obuolius su apelsino sultimis, tarkuota žievele, razinomis, cinamonu ir 2 šaukštais rudojo cukraus.

Įkaitinkite keptuvę su 15 g sviesto, suberkite obuolių masę, pamaišydami kepkite 10 – 15 min., kol suminkštės obuoliai.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Likusį sviestą supjaustykite kubeliais.

Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos, suberkite cukrų, sudėkite sviestą. Pirštai sutrinkite masę į trupinius, sumaišykite su avižiniais dribsniais ir smulkintais graikiniais riešutais.

Sudėkite obuolių masę į molinį kepimo indą. Ant viršaus užberkite trupinius. Kepkite orkaitėje 25 – 30 min., kol paviršius pagels. Ištraukite trupininį pyragą iš orkaitės, palikite pravėsti. Patiekite šiltą su ledais arba karameliniu sirupu.

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai