Trupininis obuolių pyragas

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
3000min
Įvertinimas:
4.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite obuolius su apelsino sultimis, tarkuota žievele, razinomis, cinamonu ir 2 šaukštais rudojo cukraus.

Įkaitinkite keptuvę su 15 g sviesto, suberkite obuolių masę, pamaišydami kepkite 10 – 15 min., kol suminkštės obuoliai.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Likusį sviestą supjaustykite kubeliais.

Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos, suberkite cukrų, sudėkite sviestą. Pirštai sutrinkite masę į trupinius, sumaišykite su avižiniais dribsniais ir smulkintais graikiniais riešutais.

Sudėkite obuolių masę į molinį kepimo indą. Ant viršaus užberkite trupinius. Kepkite orkaitėje 25 – 30 min., kol paviršius pagels. Ištraukite trupininį pyragą iš orkaitės, palikite pravėsti. Patiekite šiltą su ledais arba karameliniu sirupu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Obuoliai
1/2 stiklinė Razinos
85 g Sviestas
100 g Rudasis cukrus
50 g Avižiniai dribsniai
2 vnt. Graikiniai riešutai
1 vnt. Apelsino žievelė
1 vnt. Apelsinų sultys
3 šaukštas Miltai
1/2 šaukštelis Cinamonas
1 žiupsnelis Druska
Porcijos: 6
Sudėtingumas :