Gaminimas
Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite obuolius su apelsino sultimis, tarkuota žievele, razinomis, cinamonu ir 2 šaukštais rudojo cukraus.
Įkaitinkite keptuvę su 15 g sviesto, suberkite obuolių masę, pamaišydami kepkite 10 – 15 min., kol suminkštės obuoliai.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Likusį sviestą supjaustykite kubeliais.
Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos, suberkite cukrų, sudėkite sviestą. Pirštai sutrinkite masę į trupinius, sumaišykite su avižiniais dribsniais ir smulkintais graikiniais riešutais.
Sudėkite obuolių masę į molinį kepimo indą. Ant viršaus užberkite trupinius. Kepkite orkaitėje 25 – 30 min., kol paviršius pagels. Ištraukite trupininį pyragą iš orkaitės, palikite pravėsti. Patiekite šiltą su ledais arba karameliniu sirupu.
Ingredientai
1 kg | Obuoliai |
1/2 stiklinė | Razinos |
85 g | Sviestas |
100 g | Rudasis cukrus |
50 g | Avižiniai dribsniai |
2 vnt. | Graikiniai riešutai |
1 vnt. | Apelsino žievelė |
1 vnt. | Apelsinų sultys |
3 šaukštas | Miltai |
1/2 šaukštelis | Cinamonas |
1 žiupsnelis | Druska |