Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu, pagal Renatą Ničajienę

ekmadienį Julijos Janus naujai įrengtų namų virtuvėje susirinko garsiausios maisto tinklaraštininkės, kulinarinių knygų autorės – Renata Ničajienė, Nida Degutienė bei visa tinklaraščio „Miško žvėrys“ kūrėjų komanda – Lina, Asta ir Julė. Artėjant didžiosioms metų šventėms nuolat naujų iššūkių bei kūrybinių impulsų ieškanti Julija Janus maisto tinklaraštininkes pakvietė naujam iššūkiui – sukurti po patiekalą iš burokėlių taip, kad patiekalas vizualiai derėtų su šilkine suknele iš Kalėdinės „Julia Janus“ kolekcijos. Burokėlius dizainerė pasirinko sąmoningai, nes tai – sezoninė, viena populiariausių daržovių, puikiai tinkanti šventiniam stalui.
© Organizatorių nuotr. (Nuotr. autorė: moona.lt)
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Renatos Ničajienės (www.sezoninevirtuve.lt/) receptas:

Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite kokosų aliejaus ir pakepinkite supjaustytus svogūnus, česnakus, aitriąją papriką, smulkintą imbierą, juos pagardinkite druska, pipirais, kuminu. Ten pat suberkite pjaustytus burokėlius ir maišydami viską pakepkite.

Į puodą supilkite sultinį ir virkite apie 5 minutes. Tada smulkintuvu viską sutrinkite, į tirštą sriubą įpilkite kokosų pieno, išspaustas žaliųjų citrinų sultis ir dar kartą užvirę iš karto nukelkite nuo ugnies.

Trintą burokėlių sriubą patiekite apibarstę skrudintais avinžirniais ir smulkintais kalendrų lapeliais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Burokėliai (virti arba kepti)
2 vnt. Svogūnai
4 skiltelė Česnakai
1 vnt. Aitrioji paprika
1 gabaliukas Imbieras (nedidelis)
500 ml Daržovių sultinys
250 ml Kokosų pienas
1 šaukštas Kuminai
sauja Kalendros
0,5 vnt. Žaliosios citrinos
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
sauja Avinžirniai (skrudinti)
Porcijos: 4
Sudėtingumas :