Traškūs ryžių ir sūrio kukuliai

Traškūs ryžių ir sūrio kukuliai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į sultinį įberkite druskos, užvirkite ir suberkite ryžius. Ryžius išvirkite, nukoškite ir sukrėskite į dubenį atvėsti.

Petražoles smulkiai sukapokite ir sumaišykite su tarkuotais mocarelos ir parmezano sūriais, pinijų sėklomis.

Didesniame dubenyje sumaišykite smulkiai tarkuotą parmezaną, maltus džiūvėsius (tik 1 stiklinę), kiaušinius ir atvėsusius ryžius. Gerai išmaišykite.

Iš ryžių masės nulipdykite delno dydžio paplotėlį, į vidurį dėkite mocarelos įdaro, apgaubkite ryžių paplotėlio kraštais ir pavoliokite tarp delnų, kad gautųsi rutuliukai.

Rutuliukus apvoliokite likusiuose maltuose džiūvėsiuose.

Sudėkite ant lėkštės, apdenkite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai porai valandų.

Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 stiklinė Ryžiai
3 puodelis Vištienos sultinys
žiupsnelis Druska
2 šaukštas Pinijų sėklos
0,5 puodelis Mocarelos sūris
0,5 puodelis Čederio sūris
0,5 puodelis Parmezano sūris
2 vnt. Kiaušiniai
1,5 puodelis Malti džiūvėsėliai
1 šaukštas Petražolės
Porcijos: 4
Sudėtingumas :