© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską.

Padarykite viduryje miltų duobutę ir užpilkite šiltu vandeniu, gerai išmaišykite. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir minkykite, kol tešla taps vientisa ir joje ims matytis pūslelės.

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į maždaug 7 mm storio paplotį.

Iš tešlos išpjaustykite norimos formos paplotėlius. Tai galite padaryti stikline, puodeliu ar sausainių formelėmis. Tradiciškai urugvajietiška torta frita yra su skyle viduryje, tarsi riestainis, tačiau jūsų galite jos ir nedaryti.

Keptuvėje gerai įkaitinkite taukus ir dėkite kepti paplotėlius (dėkite jų tiek vienu metu, kad jokiu būdu neužliptų vienas ant kito). Tešla turėtų išpūsti arba pradėti burbuliuoti. Būkite atsargūs, nenusideginkite. Apkepkite juos iš abiejų pusių ir išimkite, kai bus gražios aukso spalvos. Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.

Ragaukite su saldžiu sutirštintu pienu. Skanaus!

Tinka: Iškylai
Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai