Traškios cukinijos su sūriu

 (2)
Cukinijas kepsime ne keptuvėje, o orkaitėje. Patiekalas jus maloniai nustebins.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
2.4444 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Jaunas cukinijas supjaustykite 5 mm storio riekelėmis. Kiaušinį išplakite, sumaišykite su pienu.

Sūrį sutarkuokite labai smulkia trintuve ir sumaišykite su maltais džiūvėsėliais, druska ir išspaustu česnaku.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kiekvieną cukinijos gabaliuką apvoliokite kiaušinio plakinyje, paskui sūrio ir džiūvėsėlių mišinyje ir dėkite į skardą.

Skardą kiškite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių.

Cukinijas apvolioti galite ir kitokiame mišinyje - su džiūvėsėliais galite naudoti įvairias mėgstamas prieskonines žoleles, vietoj džiūvėsėlių galite naudoti viso grūdo miltus, o kietąjį sūrį pakeisti brinza arba mocarela.

Toks užkandis puikiai dera su baziliku, nesvarbu, šviežiu ar džiovintu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Cukinijos jaunos
1 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Pienas
200 g Kietasis sūris
100 g Malti džiūvėsėliai
pagal skonį Druska
2 skiltelė Česnakai
Sudėtingumas :