© Ingos Alenskaitės nuotr.
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
2.3846 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Iš nurodytų produktų suminkykite tešlą. Tuomet išminkytą tešlą padaužykite su kočėlu, lankstant ją į vidų, kol tešloje atsiranda pūslelės.

Išmuštą tešlą padėkite šaltai, kad sustingtų.

Prieš kepant tešlą iškočiokite 2 mm storio lakštu ir išpjaukite 10-15 cm ilgio ir 2-3 cm pločio juosteles, per vidurį įpjaukite ir pernerkite kilpute.

Aliejų įkaitinkite iki virimo plačiame neaukštame inde. Kad žagarėliai neprisigertų riebalų, į nukeltą nuo ugnies aliejų įpilkite 1 šaukštą degtinės (taukai pradeda reaguoti su degtine). Pasibaigus aliejaus ir degtinės reakcijai, puodą vėl pastatykite ant ugnies ir leiskite užvirti.

Užvirus aliejui, dėkite žagarėlius. Virkite iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų. Išvirtus žagarėlius išgriebkite ir padėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius, paskui apibarstykite cukraus pudra.

Tinka: Iškylai, Vaikams
Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Virti
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai