Trapios tešlos pyragas su obuoliais ir sūdyta karamele

Autorius: Inga Alenskaitė
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Miltus sumaišom su druska ir įpjaustom šaltą sviestą. Trindami pirštais suformuojam trupinius. Supilam vandenį, išminkom, suvyniojam į maistinę plėvelę ir dedam šaldytuvan pusvalandžiui.

Kol tešla vėsta, išverdam karamelę. Į nedidelį prikaistuvį sudedam sviestą ir suberiam cukrų. Kaitinam ant minimalios kaitros nuolat maišydami, kol cukrus ištirpsta ir karamelė pasidaro karamelinės, t.y., tamsiai rudos, spalvos. Įmaišom druską ir nukeliam nuo ugnies.
Obuolius nulupam, pjaunam pusiau, išimam sėklas ir supjaustom plonom skiltelėm.

Įjungiam orkaitę kaist – 180 laipsnių. Tešlą dedam ant miltuoto paviršiaus ir iškočiojam iš jos maždaug 40x25 cm dydžio stačiakampį. Perkeliam jį ant kepimo popierium išklotos ar miltais apibarstytos skardos, sudėliojam obuolius ir apšlakstom 2/3 karamelės kiekio. Kepam 40-45 minutes, kol apskrunda.

Išpkepusį padalijam į devynis gabalėlius ir patiekiam dar šiltą su ledais ar plakta grietinėle ir likusia karamele. Skanaus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
250 g Miltai
žiupsnelis Druska
125 g Sviestas
60 ml Vanduo
Įdarui:
4 vnt. Obuoliai
Karamelei:
100 g Cukrus
50 g Sviestas
1/2 šaukštelis Druska
Porcijos: 9
Sudėtingumas :