Tradicinis Urugvajaus pyragas - pasqualina

Pascualina yra tipiškas Urugvajaus pyragas su špinatų ir kiaušinių įdaru.
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Urugvajaus virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tašlai sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska ir sviestu. Sviestą sutrinkite su pirštais ir po truputį pilkite vandenį ir minkykite, kol gausite vientisą ir minkštą tešlą. Padėkite pusvalandžiui šaldai.

Įdarui nuplaukite mangoldų arba špinatų lapelius, nusausinkite ir supjaustykite. Susmulkinkite česnaką, saldžiąją papriką ir svogūną ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Tada sudėkite mangoldus, pagardinkite druska ir troškinkite ant nedidelės ugnies pastoviai maišydami, kol suminkštės. Daržoves išimkite į dubenį, kad atauštų, keptuvėje palikdami skystį. Atvėsus masę įmuškite kiaušinį ir suberkite tarkuotą sūrį.

2/3 tešlos iškočiokite į apskritimą, šiek tiek didesnį už kepimo formos dugną. Įklokite į formą, palikdami kraštus. Tada sukrėskite įdarą iš keptuvės ant tešlos. Arčiau kraštų padarykite 4 duobutes, į kurias įpilkite šlakelį aliejaus ir atsargiai įmuškite po kiaušinį.

Iš likusios tešlos iškočiokite apskritimą, uždenkite juo įdarą ir gražiai užlankstykite kraštus.

Pyragą kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
3 puodelis Miltai
80 g Sviestas
3 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Druska
Vanduo
Įdarui:
500 g Mangoldų arba špinatų lapai
1 vnt. Saldžiosios paprikos
2 vnt. Svogūnai
1 skiltelė Česnakai
Aliejus
5 vnt. Kiaušiniai
100 g Fermentinis sūris
pagal skonį Druska
Sudėtingumas :