Tradicinis duonos ir sviesto pudingas

Jei duoninėje radote sudžiūvusios baltos duonos ar batono, nemeskite jų lauk. Geriau iškepkite šį gardų pudingą.
Tradicinis duonos ir sviesto pudingas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Baltos forminės duonos riekeles padalinkite į keturias dalis, o batono užteks perpjauti įstrižai.

Ant duonos užtepkite sviesto. Likusiu sviestu ištepkite kepimo forma.

Į kepimo formą duonos trikampėlius sudėliokite pusiau gulsčius, kad užeitu vienas ant kito. Reikia žiūrėti, kad apskrudęs kraštelis būtų apačioje.

Užberkite razinų ar kitų džiovintų vaisių. Itin skanus pudingas su cukruotomis apelsinų žievelėmis ir razinomis. Vietoj džiovintų vaisių galima dėti ir šokolado drožlių.

Suplakite kiaušinius, grietinėlę, pieną, cukraus pudrą ir cinamoną. Įlašinkite vanilės ekstrakto ir vėl gerai išmaišykite.

Plakiniu užpilkite duonos riekeles. Palikite 15 minučių pastovėti, kad duona suminkštėtų.

Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 45 minutes.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

8 riekelė Duona skrudinimui
60 g Sviestas
sauja Razinos
4 vnt. Kiaušiniai
300 ml Grietinėlė
300 g Pienas
75 g Cukraus pudra
žiupsnelis Cinamonas
pagal skonį Vanilės ekstraktas
Porcijos: 4
Sudėtingumas :