Tradicinis duonos ir sviesto pudingas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 70min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Baltos forminės duonos riekeles padalinkite į keturias dalis, o batono užteks perpjauti įstrižai.

Ant duonos užtepkite sviesto. Likusiu sviestu ištepkite kepimo forma.

Į kepimo formą duonos trikampėlius sudėliokite pusiau gulsčius, kad užeitu vienas ant kito. Reikia žiūrėti, kad apskrudęs kraštelis būtų apačioje.

Užberkite razinų ar kitų džiovintų vaisių. Itin skanus pudingas su cukruotomis apelsinų žievelėmis ir razinomis. Vietoj džiovintų vaisių galima dėti ir šokolado drožlių.

Suplakite kiaušinius, grietinėlę, pieną, cukraus pudrą ir cinamoną. Įlašinkite vanilės ekstrakto ir vėl gerai išmaišykite.

Plakiniu užpilkite duonos riekeles. Palikite 15 minučių pastovėti, kad duona suminkštėtų.

Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 45 minutes.

Šventiniam stalui: Užgavėnės , Velykų stalas
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai