Tradicinis avižų kisielius

Tai vienas seniausių Kūčių tradicinių patiekalų, menkai prisimenamas šiais laikais.
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu, įmeskite riekelę duonos ir palikite parai rūgti. Tada duonos riekę išimkite, o dribsnius nukoškite į puodą. Nuvarvintas avižas išmeskite, o nuo avižų likusį skystimą pasaldinkite, įberkite druskos. Užvirinkite jį ir maišykite, kol kisielius taps tirštas.

Išvirusį kisielių supilstykite į indelius ir palikite atvėsti, paskui statykite į šaldytuvą. Tuo metu spanguoles ir medų elektriniu trintuvu sutrinkite iki tyrės konsistencijos. Sustingusį kisielių atsargiai išverskite į lėkštes, apšlakstykite spanguolių užpilu, puoškite uogomis.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Avižiniai dribsniai
1,5 l Vanduo
1 riekelė Juoda duona natūralaus raugo
0,5 stiklinė Cukrus
100 g Medus
1 stiklinė Spanguolės
žiupsnelis Druska
Sudėtingumas :