© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Kvietinės kruopos pamerkiamos nakčiai ir ryte išverdamos.

Aguonos pamirkomos virintame vandeniu, paskui sumalamos. Į jas sudedami džiovinti vaisiai, riešutai ir kviečiai. Viskas išmaišoma su medumi.

Kartais į šį mišinį dedama ir pupų, žirnių ar kanapių. Kūčia yra apeiginis patiekalas, kuris, taip tikėta, lemia derlingus ir vaisingus metus, todėl jo turėdavę paragauti visi namiškiai. Indas su Kūčia būdavo siunčiamas aplink stalą.

Šventiniam stalui: Kūčių stalas
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Recepto kilmė: Lietuvos virtuvė
|Populiariausi straipsniai ir video

Naujausi recepetai