© Asmeninio archyvo nuotr.
Įvertinimas:
3.0000 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuluptos bulvės nuplaunamos ir sutarkuojamos bulvių tarka.

Pakepinami spirgučiai su svogūnu keptuvėje, priekaistuvyje užvirinamas pienas. Šie ingredientai supilami į bulvių tarkę. Tarkėn įdedu druskos, pipirų, bulvių prieskonių.

Gerai išmaišau ir masę sukrečiu į kiaulių žarnas (tik pusę žarnos, kad nesutrūkinėtų, bekepant), jas dantų krapštuku subadau (kad išeitų oras ir išbėgtų skystis).

Sudedu į skardą, kuri patepta riebalais, ir kišu į orkaitę 30 min. visu orkaitės pajėgumu ,po to kaitrą pamažinu iki 170 laipsnių karščio; iš viso kepu apie 1,5 val.

Padažui pakepinu spirgučių su svogūnu, pipirais, prieskoniukais, kai jie apkepa - įpilu pusantros stiklinės sultinio (kurį pasigaminu iš vandens ir kubelio sauso sultinio), porą šaukštų grietinės ir šaukštą miltų; gerai išmaišau ir dar porą minučių pakepinu, kad sutirštėtų.

Skanaus!

TRADICINIAI vėdarai
© Asmeninio archyvo nuotr.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai