Tradiciniai didriestainiai – „beigeliai“

 (2)
Didriestainiai („beigeliai“) dabar labai populiarūs Amerikoje, tačiau jie kilę iš Rytų Europos. Čia juos tradiciškai kepdavo žydai ir būdavo itin populiarūs įvairiose mugėse.
Beigeliai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
2.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sausas mieles.

Įpilkite sumaišytą aliejų ir neilgai plaktą kiaušinį. Gerai išmaišykite.

Į tešlą po truputį pilkite šilto vandens (jis turėtų būti ne vėsesnis kaip 40 laipsnių) ir minkykite. Tešla neturi būti per skysta.

Minkykite, kol taps švelni, šiek tiek žvilgi ir elastinga.

Suformuokite iš tešlos kamuoliuką, aptepkite jį šlakeliu aliejaus ir palikite dubenyje apdengtą rankšluosčiu porai valandų.

Iškilusią tešlą dar šiek tiek paminkykite ir formuokite riestainius.

Didžiausiame puode užvirkite vandens ir į verdantį vandenį dėkite po kelis didriestainius. Kuo didesnis puodas, tuo daugiau didriestainių tilps vienu kartu, tačiau jų neturėtų būti daugiau nei keturi. Didriestainius apvirkite po porą minučių.

Apvirtus didriestainius dėkite ant rankšluosčio, kad nuvarvėtų vanduo.

Aptepkite kiaušinio baltymu ir galite apibarstyti aguonomis arba sezamo sėklomis.

Apvirtus didriestainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kiškite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 20 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Miltai
1 pakelis Sausos mielės
1 šaukštelis Druska
2 šaukštelis Cukrus
1 vnt. Kiaušinis
2 šaukštelis Aliejus
120 ml Vanduo
1 vnt. Kiaušinio baltymas
pagal skonį Aguonos (nebūtinos)
pagal skonį Sezamo sėklos (nebūtinos)
Porcijos: 10
Sudėtingumas :