Tortilijos su pupelėmis ir sūriu - Baleadas

Tortilijos Hondūre yra šiek tiek storesnės nei Meksikoje. Pasigaminti jas tikrai nesunku, o rezultatai jus nustebins.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Hondūro virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską dideliame dubenyje. Supilkite 1/2 puodelio vandens arba pieno ir užminkykite tešlą.

Supilkite aliejų arba sviestą ir minkykite, kol tešla taps vienalytė. Jeigu dar lips prie rankų, įberkite truputį miltų. Paruoštą tešlą uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite pusvalandžiui, kad išbrinktų.

Tešlą padalinkite į 8 dalis ir iškočiokite plonus blynus maždaug keptuvės, kurioje kepsite, dydžio.

Įkaitinkite keptuvę, dėkite blyną ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 1 minutę, kol atsiras rudos dėmelės ir tortilijos ims švelniai pūstis.

Keptuvėje pašildykite pupeles, dėkite jas ant tortilijų, užberkite trupintos fetos ir vaišinkitės!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tortilijoms:
2 puodelis Miltai
žiupsnelis Druska
1 šaukštelis Kepimo milteliai
Nuo 1/2 iki 3/4 puodelis Vanduo arba pienas
3 šaukštas Aliejus arba sviestas
Įdarui:
2 puodelis Pupelės virtos arba konservuotos
100 g Fetos sūris
Porcijos: 6