© Žurnalas "Mano namai"
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Išardomą kepamąją formą išklokite kepimo popieriumi, traškiąją duonelę susmulkinkite virtuvės kombainu. Pagaminkite daržovių sultinį (1 stiklinė vandens ir 1 kubelis sultinio), atvėsinkite ir nugriebkite nuo paviršiaus sustingusius riebalus.

Išbrinkinkite želatiną vandenyje (1/3 stiklinės ) ir ištirpinkite įstatę indą į karštą vandenį. Šiltą tirpalą supilkite į sultinį, užpilkite ant sumaltos duonelės ir gerai išmaišykite. Mišinį sudėkite į formą, apspaudę sulyginkite sluoksnį, kad būtų vienodo storio, tada formą įdėkite į šaldytuvą.

Nusunkę nusausinkite silkę ir kuo smulkiau ją supjaustykite, sukapokite svogūną.

Pertrinkite grūdėtąją varškę per sietelį, sumaišykite su grietine, silke ir svogūnu. Paskutinį į mišinį įplakite želatinos tirpalą ir viską tuojau pat supilkite į formą. Apdenkite ir palikite sustingti ne trumpiau kaip 4 valandoms.

Prieš patiekdami papuoškite agurkų griežinėliais ir susmulkintais svogūnų laiškais.

Šventiniam stalui: Kūčių stalas
Paruošimo būdas: Be puodo/keptuvės
Mėgautis per: Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai