Tortas Spartakas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 80min
Įvertinimas:
4.2000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Sumaišykite miltus, kakavos miltelius ir kepimo mltelius.

Kitame dubenyje iki baltumo išplakite kiaušinį su cukrumi. Supilkite šiltą pieną, sudėkite minkštą sviestą ir vėl išplakite.

Užkaiskite didesnį puodą su vandeniu, kai vanduo užvirs, įstatykite dubenį su kiaušinio ir pieno plakiniu. Nuolat maišykite iki plakinys taps karštas. Svarbiausia, neužvirkite.

Į karštą plakinį greitai suberkite miltus ir išmaišykite.

Tešlą gerai išminkykite ir padalinkite į 5-7 dalis.

Kiekvieną gabaliuką padėkite ant atskiro kepimo popieriaus lakšto ir plonai iškočiokite. Lakštuose su apvalia pyragų kepimo forma išspauskite skritulius.

Lakštus kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes.

Nuo kepimo popieriaus iškepusius tešlos skritulius nuimkite tik jiems atvėsus.

Kol vėsta, paruoškite kremą pertepimui. Suplakite grietinėlę su cukraus pudra iki standžių putų.

Atskirame dubenyje suplakite minkštą sviestą su kondensuotu pienu. Sudėkite maskarponės sūrį ir vėl gerai išsukite.

Sudėkite plaktą grietinėlę ir išsukite.

Kremu pertepkite atvėsusius lakštus ir sudėkite vienas ant kito.

Šokoladą išlydykite ir supilkite grietinėlę. Gerai išmaišykite. Kai masė pradės tirštėti ir bus ne karšta, užpilkite ant torto. Gražiai išlyginkite.

Tinka: Gurmanams
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai