© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 180min
Įvertinimas:
2.5625 16
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Į didelį dubenį suberkite miltus, juose padaryti duobutę, sukrėskite grietinę, sudėti gabaliukais supjaustytą atšaldytą sviestą bei visus kitus nurodytus produktus ir kapokite dideliu peiliu, kol tešloje nebeliks sausų miltų.

Pagamintą tešlą suspauskite į gniužulą, dėkite į polietileninį maišelį ir padėkite valandai šaltai.

Paskui padalinkite į 3 dalis ir iš kiekvieno gabalo iškočiokite 7-8 mm storio apskritus papločius. Juos atsargiai dėkite į kepimo skardą, pabadykite šakute ir kepkite karštoje orkaitėje, kol gražiai pagels.
Iškepusius iškart apipjaukite norima forma, uždėję lėkštę.

Kremui skirtą sviestą sudėkite į puodą, užvirinkite, suberkite miltus ir pakaitinkite, kad miltai gražiai pagelstų. Atskirai užvirinkite pieną su cukrumi ir supilkite į sviestą, smarkiai maišydami. Dar kiek pakaitinkite, nukelkite nuo ugnies ir sukdami mediniu šaukštu atšaldykite masę.

Kai truputį pravės, po vieną įmuškite trynius ir sukite, kol masė pasidarys puri. Baigiant sukti, suberkite vanilinį cukrų.

Atšaldytus papločius pertepkite paruoštu kremu, paviršių ir šonus aptepkite tuo pačiu kremu ir apklijuoti trupiniais, likusiais nuo iškeptų apipjaustytų lakštų.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Geriausia valgyti: Kitą dieną
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai