Tokių skanių cepelinų dar neragavote

 (35)
Cepelinai
© DELFI / Šarūnas Mažeika
Pagaminamas per:
80min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
4.2000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves smulkiai sutarkuokite ir išsunkite.

Nusunktą skystį palikite, kad nusistovėtų krakmolas.

Į bulvių masę sudėkite krakmolą, suberkite per sietelį pertrintą varškę, įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Iš bulvių masės suformuokite rutuliukus, suplokite juos ir įdėję įdaro drėgnomis rankomis gerai sulipdykite.

Įdarui maltą kiaulieną sumaišykite su smulkintu svogūnu, prieskoniais, druska bei pipirais.

Didžkukulius atsargiai dėkite į dideliame plačiame puode verdantį pasūdytą vandenį (didžkukuliai turi plūduriuoti laisvai) ir virkite apie 20-25 min.

Patiekite su grietinės ir spirgučių padažu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1,5 kg Bulvės
7 šaukštas Varškė
1 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį Druska
Įdarui
500 g Kiaulienos faršas
1 vnt. Svogūnai
1 šaukštelis Čiobreliai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :