Varškės pyragas, pagal močiutės receptą
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
5.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Minkštą sviestą išsukite su grietine ir kefyru. Maišant pilkite miltus, kol gaunama kočiojimui tinkama tešla.

Tešlą iškočiokite ir išklokite skardos dugną ir šonus.

Varškę elektriniu trintuvu sutrinkite su grietinėle, maskarponės sūriu, citrinos žievele ir sultimis iki tyrės.

Į vieną dubenį sudėkite kiaušinių trynius, į kitą — baltymus.

Į trynius suberkite cukrų ir gerai išsukite. Baltymus išplakite iki standžių putų.

Į varškės masę įmaišykite trynius ir baltymus.

Įdarą dėkite į tešla išklotą skardą, išlyginkite paviršių.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.

Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai