Tobulai skanus moliūgų ir sūrio pyragas

Tobulai skanus moliūgų ir sūrio pyragas
© Fotolia nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sausainius („Gaidelio“ ar „Selgos“)sutrupinkite ir sumalkite iki rupių miltų.

Moliūgą sutarkuokite bulvine tarka.

Pyrago pagrindui ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su trupiniais, cinamonu, cukrumi. Gauta mase lygiai padenkite kepimo formos dugną (kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi - bus lengviau išimti pyragą).

Gerai išplakite grietinę su maskarponės sūriu ir cukrumi.

Suberkite likusius prieskonius ir gerai išmaišykite.

Sudėkite moliūgo tyrę ir išmaišykite.

Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

Masę supilkite ant paruošto pagrindo.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite 45 minutes. Orkaitę išjunkite, bet neatidarykite durelių ir palikite pyragą 2 valandoms atvėsti.

Pyragą ištraukite, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui
1,5 puodelis Sausainių trupiniai
1 šaukštelis Cinamonas
1 šaukštas Rudasis cukrus
5 šaukštas Sviestas
Įdarui
2 puodelis Moliūgų tyrė
0,5 šaukštelis Cinamonas
1 šaukštelis Džiovinto imbiero milteliai
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
0,5 šaukštelis Druska
680 g Maskarponės sūris
0,5 puodelis Grietinė
1 puodelis Rudasis cukrus
3 vnt. Kiaušiniai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :