Tiramisu skonio sūrio pyragas

Autorius: Liucina Rimgailė
Švelnus, labai kreminis pyragas, kurį geriausia pagaminti iš vakaro ir per naktį palaikyti šaldytuve.
© Organizatorių nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pagrindui: Amareto, vandenį ir kavą išmaišyti. Į šį mišinį mirkyti sausainius ir dėti į torto formą.

Masei: Varškę, mascarpone, cukrų ir krakmolą minimaliu greičiu plakti mikseriu. Mušti po vieną kiaušinį ir kaskart plakti po ~30s. Galiausiai įpilti grietinėlę bei Amareto ir dar trumpai paplakti. Šią masę pilti į formą ir dėti į orkaitę, įkaitintą iki 175 C. Po 10 min temperatūrą sumažinti iki 120 C ir kepti toliau (apie 1 val.).

Viršui: cukrų ir tirpią kavą užpilti karštu Amareto ir įmaišyti į grietinę. Visa tai plonu sluoksniu patepti ant formoje esančio pyrago ir kepti dar 5-10 min.

Bendra kepimo trukmė virš 1,5 val.

Pyragą kuo geriau atvėsinti (geriausia per naktį) ir papuošti braškėmis ar kitais mėgstamais priedais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui:
0,25 pakelis Sausainiai „damų piršteliai“
2 šaukštas Likeris Amareto
2 šaukštas Tirpi kava
50 ml Vanduo
Įdarui:
750 g Varškė
250 g Maskarponės sūris
1,5 stiklinė Cukrus
5 vnt. Kiaušiniai
0,5 stiklinė Grietinėlė
2 šaukštas Likeris Amareto
3 šaukštas Krakmolas
300 g Grietinė
3 šaukštas Cukraus pudra
3 šaukštelis Tirpi kava
Papuošimui:
5 vnt. Braškės
sauja Avietės
Porcijos: 8
Sudėtingumas :