Kijevo kotletas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Krapus ir petražoles susmulkinkite, išspauskite česnaką ir gerai sumaišykite su gana minkštu sviestu. Jei sviestas kiek per minkštas, dėkite į šaldytuvą, bet per daug neatšaldykite. Turėtų būti gana nesunku suformuoti ovalą.

Sviesto ovalus sudėkite į šaldytuvą.

Vištienos faršą sumaišykite su per sietelį pertrinta varške. Įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius ir gerai išminkykite.

Drėgnomis rankomis imkite mėsos masės, delne paplojus dėkite po gabalėlį sviesto ir formuokite į cepelinų formą panašius kotletukus.

Apvoliojimui viename dubenėlyje išplakite kiaušinius su 100 ml šalto vandens, kitame berkite kelis šauktus maltų džiūvėsėlių, dar kitame – šaukštą miltų.

Suformuotus kotletukus po vieną apvoliokite pirmiausia miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose (galite pavolioti du kartus, taip plutelė gausis storesnė).

Į puodą įpilkite aliejaus ir gerai įkaitinkite.

Kaitrą sumažinkite iki minimalios ir įdėkite kelis kotletukus.

Virkite, kol gražiai apskrus ir paruduos.

Išimtus iš aliejaus sudėkite ant popierinių servetėlių ar popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

Patiekite su daržovių salotomis.

Tinka: Gurmanams
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai