Svogūnų žiedai su sūrio padažu

Puiki užkanda iškylai.
Svogūnų žiedai
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Kuminus, kalendrą, kardamoną, anyžius, gvazdikėlius, juoduosius, aitriuosius ir kvapiuosius pipirus nuolat maišydami 3 min. paskrudinkite sausoje keptuvėje. Paskui sugrūskite grūstuvėje, įbėrę šiek tiek druskos.

Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais žiedeliais, sudėkite į lėkštę, apibarstykite sutrintais prieskoniais, išmaišykite ir palikite 5-ioms minutėms.

Per tą laiką pasigaminkite padažą. Grietinėlę pakaitinkite bet neužvirinkite. Suberkite tarkuotą parmezaną, išmaišykite, kad sūris visiškai išsilydytų. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų.

Pasigaminkite tešlą. Kiaušinius išplakite su vandeniu, suberkite krakmolą, miltus, gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.

Keptuvėje aukštais kraštais ar puode įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, svogūnų žiedus pamirkykite į tešlą ir iš karto dėkite į įkaitintą aliejų. Kiekvieną svogūnų porciją kepkite po 2 minutes. Iškepusius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Svogūnai
žiupsnelis Druska
0,5 šaukštelis Kuminai
0,5 šaukštelis Kalendros grūdeliai
žiupsnelis Kardamonai
žiupsnelis Anyžiai
žiupsnelis Aitrieji pipirai
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
3 vnt. Gvazdikėliai
5 vnt. Kvepiantys pipirai
100 ml Vanduo
1 vnt. Kiaušiniai
3 šaukštas Krakmolas
3 šaukštas Miltai
1 stiklinė Saulėgrąžų aliejus
Padažui:
75 g Parmezano sūris
200 ml Grietinėlė (10 proc.)
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :