Svogūnų pyragas

Aliejuje troškinti svogūnai yra švelnūs ir saldoki, todėl patinka net ir tiems, kurie jų nemėgsta. Kad pyragas atrodytų dailiau, ant pagrindo pakaitomis dėkite raudonus ir geltonus svogūnus.
Svogūnų pyragas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
1.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, įpilkite aliejų, grietinę ir gerai išmaišykite.

Tešlą prispauskite prie 24 cm skersmens pyrago formos dugno ir šonų.

Paviršių subadykite šakute, kad pyragas gražiai iškiltų.

Kepkite 180–200 °C temperatūros orkaitėje maždaug 10 minučių.

Svogūnus supjaustykite į keturias skilteles ir patroškinkite įkaitintame aliejuje 5–7 minutes.

Pusę svogūnų sudėkite ant iškepto pagrindo.

Kiaušinį sumaišykite su grietine, sūriu ir prieskoniais ir supilkite ant svogūnų.

Ant įdaro sudėkite likusias svogūnų skilteles (raudonus dėkite pakaitomis su geltonais).

Pyragą kepkite 180–200 °C temperatūros orkaitėje 20–25 minutes.

Palikite 10 minučių atvėsti ir patiekite.

Žurnalas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui
250 ml Miltai
0,5 šaukštelis Kepimo milteliai
100 ml Aliejus
100 ml Grietinė
Įdarui
3 vnt. Svogūnai
3 vnt. Raudonieji svogūnai
50 ml Aliejus
150 ml Fermentinis sūris
150 ml Grietinė
1 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Druska
0,5 šaukštelis Muskato riešutai
0,5 šaukštelis Baltieji pipirai
0,5 šaukštelis Peletrūnai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :