Svogūnų pyragas

 (2)
Autorius: Milda
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
4.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Svogūnus nulupame, supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname keptuvėje su sviestu iki tol, kol svogūnų tūris sumažės ir jie taps skaidrūs.
Svogūnus paskaniname druska, pipirais, maltos raudonosios paprikos prieskoniais.

Pusė kiekio tešlos išklojame stačiakampės kepimo formos dugną. Pagrindą kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje, kol šiek tiek paruduos.
Du kiaušinius ir grietinę išplakame. Įberiame druskos, pipirų, baziliko.

Sūrį sutarkuojame.

Pyrago pagrindą ištraukiame iš orkaitės. Ant jo paskleidžiame keptus svogūnus, kiaušinių ir grietinės plakinį, užbarstome sūrio. Kitą dalį tešlos iškočiojame ir uždengiame juo pyragą. Pyrago viršų keliose vietose įpjauname, kad per daug neišsipūstų.

Išplakame vieną kiaušinį. Plakinį užtepame ant pyrago pagrindo.
Pyragą kepame 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol viršus gražiai paruduos.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla
6 vnt. Svogūnai
100 g Fermentinis sūris
3 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Grietinė
1 šaukštas Sviestas
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Bazilikai
pagal skonį Džiovintos saldžiosios paprikos
Porcijos: 4
Sudėtingumas :