Svogūnų pyragas
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 80min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

1 porcijoje: 280 kcal, 9 g baltymų, 17 g riebalų, 22 g angliavandenių

Svogūnus bei česnaką nulupkite ir supjaustykite. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Apkepinkite svogūnus ir česnakus alyvuogių aliejuje, kol taps pusiau peršviečiami. Nuimkite nuo ugnies. Suberkite žalumynus, išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, išklokite ja riebalais išteptą kepimo formą, padarę 3 cm aukščio kraštus. Subadykite tešlą šakute, išklokite kepimo popieriumi ir suberkite žirnius. Kepkite 20 min. Ištraukite iš orkaitės, nuimkite žirnius ir popierių.

Kiaušinius sumaišykite su varške ir svogūnų mase, įberkite druskos, pipirų, aitriųjų paprikų miltelių. Baltymus išplakite, įmaišykite į masę. Sukrėsti masę į tešlos pagrindą ir kepti pyragą orkaitėje 30–35 min.

Tinka: Iškylai
Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai