© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
3.3333 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Miltus sukapokite su sviestu, kol gausite vienodo dydžio gabalėlius. Įpilkite 2 – 3 valg. šaukštus vandens ir užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į apvalią kepimo formą. Tolygiai išklokite formą, prispauskite tešlos kraštelius prie formos pakraščių.

Ant tešlos dėkite kepimo popierių ir priberkite žirnių – tam, kad kepinys išlaikytų formą. Kepkite neatidarant orkaitės 10 min., vėliau išimkite iš orkaitės. Atsargiai nuimkite žirnius su kepimo popieriumi. Sumažinkite orkaitės temperatūrą.

Grybus nuvalykite ir išvirkite. Galite naudoti ir šaldytus ar konservuotus. Svogūnus supjaustykite žiedeliais, grybus – gabalėliais ir apkepkite svieste 5 – 7 min. uždengę dangčiu.

Grybus ir svogūnus išdėliokite ant apkeptos tešlos. Ant viršaus užpilkite išplaktus kiaušinius, sūrį, pabarstykite prieskoniais. Viską sudėkite į orkaitę ir kepkite dar apie 15 min. kol įdaras pakils ir įgaus rusvą spalvą.

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Tinka šaldymui
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai