Šviežių kopūstų užkepėlė su grybais

Gardus rudeniškas patiekalas.
Apkepas
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
100min
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Grybus nuvalykite, nuplaukite, užpilkite karštu vandeniu ir statykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, nugriebkite putas ir virkite ant silpnos ugnies 1 val. Tuomet nukoškite, perplaukite, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.

Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus ir apkepkite morkas, česnaką, bei grybus. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite 2 min.

Nulupkite viršutinius kopūsto lapus. Kiekvieną galvelę supjaustykite į 4 dalis, pašalinkite šerdis. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir iš visų pusių apkepkite kopūstų ketvirčius, kol jie šiek tiek apskrus.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių karščio. Į kepimo formą sudėkite kopūstus gaubta forma į viršų. Užpilkite keptomis daržovėmis su grietinėle. Ant viršaus sudėkite pelėsinio sūrio gabaliukus. Kepkite orkaitėje 20 min.

Prie tokios užkepėlės garnyrui tiks keptos bulvės, bulvių košė ar virti ryžiai.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Grybai
2 vnt. Morkos
3 skiltelė Česnakai
4 šaukštas Aliejus
500 ml Grietinėlė
800 g Kopūstai
200 g Sūris su mėlynuoju pelėsiu
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :