Sviestiniai sausainiai KALĖDOMS
© Gamintojo nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
3.8846 26
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

1. Sviestą pašildyti, bet neištirpinti, įberti cukraus pudrą ir plakti, kol masė taps vientisa.

2. Tuomet įmušti pirmąjį kiaušinį ir viską išmaišyti. Po to įmušti antrąjį kiaušinį ir plakti, kol masė taps balta ir puri kaip kremas.

3. Į plakinį suberti miltus bei vanilinį cukrų ir išmaišyti iki vientisos masės.

4. Tešlą uždengti plėvele ir palaikyti šaldytuve apie 1 valandą.

5. Stalą pabarstyti miltais, išimti tešlą ir iškočioti iki 4 mm storio. Iš gauto lakšto išpjauti norimos formos sausainius. Kočioti reikia greitai, kad tešla nesušiltu, nes su įšilusia tešla sunkiau dirbti. Jei visgi tešla spėjo sušilti, patariame palaikyti šaldytuve.

6. Prieš pašaunant į orkaitę, sausainukus galima patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cinamonu su cukrumi, kokoso drožlėmis arba smulkintais riešutais.

7. Sausainius sudėti ant kepimo skardos (skardos tepti nereikia), kepti iki 180-200°C įkaitintoje orkaitėje, 12-15 min., kol įgaus rusvai auksinę spalvą.

Skanaus!

Tinka: Vaikams
Šventiniam stalui: Kalėdinis stalas , Kūčių stalas
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai