Sviestiniai močiutės sausainiai

 (9)
Seni geri sausainiai, šįkart pabandžiau pagaminti taip, kaip darydavo bobutė – su malimo mašinėlės priedu. Gavosi skanūs, paprastučiai sausainiai su nostalgišku prieskoniu, daug ką lemia forma, visgi…
© kumucia.com
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.9615 26
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pirmiausiai orkaitėje (50-60C), metaliniame ar stikliniame inde išlydau sviestą. Jam lydantis, išsiplaku kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Galima naudoti buitinę techniką, bet veiksmo tikrai ne tiek daug, galima puikiai ištirpinti cukrų, plakant šluotele.

Išsilydžiusį sviestą atvėsinu, supilu į gilesnį indą, gerai permaišau su kiaušinių plakiniu ir suberiu miltus.

Pradžioje maišau šaukštu, paskui jau imuosi minkymo. Tešla turi būti nelimpanti prie rankų, bet ir ne per kieta. Suvynioju ją į maistinę plėvelę ir dedu į šaldiklį 15-20 min.

Sviestiniai močiutės sausainiai
© kumucia.com

Traukiu mėsmalę, išimu peilius ir prisuku norimą formelę. Tešlą po gabaliuką dedu į sriegį, suku rankeną ir gaunu ilgas tešlos juosteles, kurias pjaustau norimu ilgiu ir dedu į sviestiniu popierium išklotą skardą.

Kepu apie 25-30min, kol sausainiai švelniai paruduoja.

Ką tik iškepti sausainiai būna minkšti ir tiesiog tirpsta burnoje. Atvėsę gi tampa kietesniais ir labai tinka su arbata, kava ar pienu.

Patarimas – žinoma, kad dauguma jau nebeturi tokių formelių (kaip, turbūt, ir rankinių mėsmalių), sausainius galima kepti, formuojant įprastai – kočiojant lakštą ir pjaustant formele ar peiliu. Didesnius sausainius galima pabarstyti ruduoju cukrum, mėgiamom sėklom, patepti skystu medum ir pan.

Kūmutės virtuvė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Cukrus
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
2 stiklinė Miltai
Sudėtingumas :