Šventiškas jautienos liežuvis

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
210min
Įvertinimas:
4.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Liežuvį nuplaukite ir įtrinkite prieskonių mišiniu (smulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais ir grūstu česnaku, sumaišytu su druska, cukrumi ir citrinos rūgštimi).

Užmarinuotą liežuvį dėkite į emaliuotą indą, lengvai paslėkite ir palaikykite per naktį šaltai. Po to virkite 2 - 3 valandas vandenyje su morkomis, petražolių šaknimi, pastarnoku, svogūnu.

Išvirusį iškart panardinkite į šaltą vandenį, kad geriau nusiluptų. Nulupę atvėsinkite ir jau šaltą supjaustykite plonomis riekelėmis. Patiekite su majonezu ir žirneliais.

Jeigu norite liežuvį patiekti kaip pagrindinį patiekalą, jį dar karštą supjaustykite griežinėliais, užpilkite karštu krienų padažu ir dar trumpai pakaitinkite.

Krienų padažui miltus pakepinkite svieste, į juos sudėkite krienus, masę atskieskite sultiniu, įspauskite citrinos sulčių, pasūdykite ir užvirinkite, pabaigoje sudėkite grietinę. Patiekite su virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.

.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Liežuviui:
800 g Jautienos liežuvis
pagal skonį Prieskoninės daržovės
Marinatui:
1/2 šaukštelis Pipirai
2 vnt. Lauro lapai
2 skiltelė Česnakai
1 šaukštas Druska
1 žiupsnelis Cukrus
pagal skonį Citrinos rūgštis
Krienų padažui:
2 šaukštas Krienai
1/2 stiklinė Grietinė
pagal skonį Cukrus
pagal skonį Druska
40 g Sviestas
1 šaukštas Miltai
1 stiklinė Sultinys
1/2 vnt. Citrinos
Sudėtingumas :