© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 150min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus ir šlakeliu šilto pieno. Pastatykite šiltai, kad iškiltų. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite šiltą (apie 37 °C) pieną ir suplakite. Suberkite miltus ir sudėkite iškilusias mieles.

Tešlą minkykite apie 20–30 min. ant sviestu pateptos lentos. Kuo ilgiau minkysite, tuo kokybiškesnis bus pyragas. Išminkytą tešlą padalykite į 5–6 gabalėlius, palyginkite riebalais pateptomis rankomis ir kiekvieną įdėkite į atskirą indą. Uždenkite lininiais rankšluosčiais ir pastatykite šiltai, kad iškiltų.

Kai tešlos gabaliukai išsipūs, imkite po vieną, dėkite ant sviestu patepto stalviršio ir rankomis padarykite kuo plonesnį tešlos lakštą. Jį aptepkite minkštu sviestu ir pabarstykite cukrumi. Taip padarykite su visais tešlos gabalais, dėdami juos vieną ant kito. Paskutinio lakšto (taip pat patepto sviestu ir pabarstyto cukrumi) viename krašte padėkite voleliu iškočiotą marcipaninę masę ir visą lakštą apibarstykite spanguolėmis.

Tešlą susukite voleliu ir atsargiai padėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (ji turėtų būti gana gili, nes kepant iš pyrago išteka nemažai riebalų). Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 1 val. Tada temperatūrą sumažinkite iki 180 °C ir kepkite dar apie 30 min. Kepant pyrago viršų kartkartėmis palaistykite ištekėjusiu sviestu. Atvėsinkite neišėmę iš formos. Viršų pabarstykite cukraus pudra.

Šventiniam stalui: Kalėdinis stalas , Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai