ŠVENTINIS maskarponės tortas

Autorius: Ramunė M.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
2.5000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, dedame išplaktus baltymus, išmaišome ir pilame miltus. Išsukame ir iš pusės normos kepame biskvitą.

Į likusią dalį beriame kakavą, išsukame ir kepame antrą biskvitą. Ataušusius sulaistome kavos likeriu arba kava.

Maskarponę išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir nutarkuota žievele. Pilame jogurtą, išsukame, pilame išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišome.

Padalijame pusiau masę. Į vieną beriame pjaustytą spanguolių želė, šokolado gabalėlius. Kitą paliekame baltą. Ant balto biskvito pilame kremą su želė ir šokoladu, dedame rudą biskvitą, pilame baltą kremą. Puošime pagal skonį ir norą ( mano atveju – vynuogės). Užpilame trupučiuką citrinų želė. Palaikome keletą valandų šaldytuve. Idealu – per naktį.

ŠVENTINIS maskarponės tortas
© Asmeninio archyvo nuotr.


ŠVENTINIS maskarponės tortas
© Asmeninio archyvo nuotr.


Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Maskarponės sūris
2 indelis Jogurtas natūralus
pagal skonį Cukrus
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
pagal skonį Citrinų sultys
pagal skonį Citrinos žievelė
4 šaukštas Želatina
Biskvitams:
5 vnt. Kiaušiniai
5 šaukštas Cukrus
5 šaukštas Miltai
1 šaukštas Kakava
Biskvito sulaistymui:
Kavos likeris arba stipri saldi kava
Papuošimui:
Spanguolių želė
100 g Šokoladas akytas
Citrinų želė
Sudėtingumas :