Šventinė šaltiena

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
360min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.1667 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaulės kojas ir mėsą gerai nuplaukite ir virkite ant silpnos ugnies 4 valandas. Likus valandai iki virimo pabaigos, sudėkite supjaustytas prieskonines daržoves. Baigiant virti pasūdykite.

Išvirus sultinį nukoškite, atvėsusią mėsą nuimkite nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite.

Ant dubens dugno išdėliokite supjaustytas virtas morkas, sudėkite mėsą ir užpilkite sultiniu.

Kai šaltiena sustings, nuo viršaus gražiai nuimkite riebalus, išverskite į plokščią lėkštę ir papuoškite petražolių lapeliais.

Šaltienai galite naudoti ir kitokią mėsą - pridėti truputį jautienos ir vištienos, tada patiekalo skonis bus turtingesnis.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Kiaulės kojos
250 g Kiauliena
200 g Prieskoninės daržovės
pagal skonį Svogūnai
pagal skonį Česnakai
pagal skonį Lauro lapai
Petražolės papuošimui
pagal skonį Pipirai
pagal skonį Druska
Sudėtingumas :