Migdolų pienas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 15min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Sezamo sėklas ir riešutus užpilkite vienu litru vandens ir palikite mirkti per naktį.

Ryte vandenį nupilkite, riešutus ir sėklas perplaukite švariu vandeniu.

Perplautus riešutus ir sezamo sėklas sukrėskite į smulkintuvą-kokteilinę, užpilkite juos vienu litru vandens ir sumalkite iki vientisos masės.

Visą gautą masę sukrėskite į sūrmaišį ar porėtą drobę ir išspauskite. Sėklų ir riešutų išspaudų neišmeskite - galėsite jas panaudoti gaminant žaliavalgišką sūrį, duoneles, pyragus.

Gautą išspaustą skystį – riešutų pieną – laikykite šaldytuve stikliniame inde. Galite laikyti apie 3 paras.

Prieš supilstant į stiklines-taures, rekomenduojama 30 minučių atšaldyti ir pagardinti cinamonu.

Riešutų pieno gamybos procesą galite pamatyti čia:

Maistinę patiekalo vertę rasite ČIA.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai