Sveikas desertas: nekeptas tortas su datulėmis bei persikais

Tortai siejami su nesveiku maistu. Tačiau nekepti tortai, nors ir kaloringi, bet pagaminti iš vaisių bei riešutų yra kupini vertingų medžiagų ir jais pasimėgaudami ne tik suteiksime malonumo savo gomuriui, bet ir gausime mums reikalingų vitaminų, mineralų ir nesočiųjų riebalinių rūgščių.SVEIKAS DESERTAS: Nekeptas tortas su datulėmis bei persikais
© Shutterstock
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Apvalios formos išardomą kepimo indą lengvai ištepame riebalais, apibarstome maltais migdolais.

Datules apie 20 min. išmirkome karštame vandenyje.

Išmirkusias datules nusausiname ir sumalame kartu su makadamijos riešutais iki vientisos masės.

Mase išklojame indo dugną.

Agaro miltelius įberiame į vandenį, palaikome 5 min., kad išbrinktų.

Puodą su agaro milteliais dedame ant viryklės ir maišydami užviriname, sumažinę ugnį leidžiame 3-4 min. pavirti. Nuimame nuo viryklės.

Persikus sumalame, prieš tai nulupę odelę.

Į gautą persikų košelę įpilame agaro miltelių masę ir intensyviai pamaišome. Gautą mišinį supilame ant riešutų ir datulių masės.

Likusį persiką supjaustome dailiomis plonomis riekelėmis ir papuošiame tortą. Ant viršaus užbarstome žiupsnelį maltų riešutų.

Prieš skanaujant, laikome tortą šaldytuve mažiausiai 2 val., kol sustings.

Skanaus linki recepto autorė – Rūta A.

sulieknek.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 šaukštas Malti migdolai
225 g Džiovintos datulės
120 g Makadamijų riešutai
2 šaukštelis Agaro milteliai
3 vnt. Persikai
1 šaukštas Kokoso aliejus
125 ml Vanduo
Papuošimui:
1 vnt. Persikai
žiupsnelis Riešutai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :