© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 30min
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Nuskutame bulves, geriausia naudoti dideles. Vasarą, kai bulvės šviežios, jų skusti nereikia, tiesiog gerai nuplauti su šepetėliu. Tokiu būdu šiaudeliai bus idealūs:)

Supjaustome jas šiaudeliais.

Dar kartą nuplauname ir nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu.

Išdėliojame skardoje, ištiestoje pergamentiniu (sviestiniu) popieriumi.

Bulves pabarstome šviežio čiobrelio šakelėmis (jei neturite – nedideliame kiekyje šilto vandenyje pamirkykite džiovintus), stambia jūros druska, minimaliai apšlakstome šalto spaudimo alyvuogių ar saulėgrąžų aliejumi, tinkamu kepimui. Geriausia, jei turite aliejaus purškiklį (panašus dalykas kokį naudojame gėlių drėkinimui). Aliejaus turi būti tiek mažai, kad jo net nesimato.

Bulvių šiaudelius pašauname pusvalandžiui į įkaitintą iki 175C orkaitę. Geriausia valgyti pietums su šviežiomis ar raugintomis daržovėmis, tinka su naminiu pomidorų padažu.

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai