Sveikas bulvyčių fri pakaitalas – bulvių šiaudeliai, kepti orkaitėje

 (2)
Net maži vaikai žino, kad bulvės fri – ypatingai nesveikas patiekalas: daug blogų riebalų, kalorijų ir kancerogenų. Ką gi daryti, juk jas taip mėgsta vaikai…. Kiekvienoje situacijoje yra išeitis. Rinkitės bulvių šiaudelius, keptus orkaitėje, – tai sveikas gruzdintų bulvių šiaudelių (bulvių fri pakaitalas). Tokiu būdu kepant bulves nesusidaro transriebalinių rūgščių, kalorijų kiekis žymiai mažesnis, pasirinkdami žemesnę kepimo temperatūrą išvengiame akrilamidų (kancerogenų).
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuskutame bulves, geriausia naudoti dideles. Vasarą, kai bulvės šviežios, jų skusti nereikia, tiesiog gerai nuplauti su šepetėliu. Tokiu būdu šiaudeliai bus idealūs:)

Supjaustome jas šiaudeliais.

Dar kartą nuplauname ir nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu.

Išdėliojame skardoje, ištiestoje pergamentiniu (sviestiniu) popieriumi.

Bulves pabarstome šviežio čiobrelio šakelėmis (jei neturite – nedideliame kiekyje šilto vandenyje pamirkykite džiovintus), stambia jūros druska, minimaliai apšlakstome šalto spaudimo alyvuogių ar saulėgrąžų aliejumi, tinkamu kepimui. Geriausia, jei turite aliejaus purškiklį (panašus dalykas kokį naudojame gėlių drėkinimui). Aliejaus turi būti tiek mažai, kad jo net nesimato.

Bulvių šiaudelius pašauname pusvalandžiui į įkaitintą iki 175C orkaitę. Geriausia valgyti pietums su šviežiomis ar raugintomis daržovėmis, tinka su naminiu pomidorų padažu.

sulieknek.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Bulvės
pagal skonį Druska
žiupsnelis Čiobreliai
1 šaukštelis Aliejus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :