© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
2.7500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Mažame inde sumaišyti soras su 3 šaukštais verdančio vandens.

Palikti 15 min. Kitame mažame indelyje sumaišyti chia sėklas su likusiais 2 šaukštais verdančio vandens.

Dar kitame - mielės, cukrus ir šiltas vanduo.

Palikti 10 min.

Kas liko (išskyrus kiaušinius ir medų) sumaišyti dubenyje šaukštu arba mikseriu.

Sudėti į masę viską, soras prieš tai nusausinti, ir kiaušinius bei medų.

Sumaišyti lėta eiga 30 s.

Tada dar greita eiga 1 min.

Tešla turėtų išeiti tiršta ir lipni.

Suversti į skardą, pamiltuoti ryžių miltais, pridengti plastiko maišeliu ir palikti pakilti 45-60 min.

Turėtų pakilti dvigubai.

Įkaitinti orkaitę iki 200ºC, kepti 10 min, tada sumažinti iki 180ºC ir kepti dar 30 min., kol paruduos.

Patikrinti mediniu smeigtuku - tešla turi nelipti.

Iškepusią duoną palikti atvėsti skardoje 15 min., tada išimti ir palikti vėsti.

Laikyti kambario temperatūroje suvyniotą į popierių iki 2 dienų arba sandariai suvyniotą užšaldyti šaldiklyje.

P.S. Vienas miltų rūšis galima keisti kitomis, mieles keisti raugu.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai