© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 10min
Įvertinimas:
4.0000 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Ši užtepėlė vertinga, nes pagal 100 g produkto avokado yra: - net 15 g mums reikalingų nesočiųjų riebalinių rūgščių 15 g riebalų: 110 mg Omega 3 ir 1689 mg Omega 6. - 20 proc. rekomenduojamos paros normos (RPN) folio rūgšties - 17 proc. RPN vitamino C. - 14 proc. RPN kalio, - 9 proc. vario.

Nulupame, išimame kaulą ir supjaustome avokadą. Nuplikome pomidorą ir nulupame odelę. Išspaudžiame citrinos sulčių ir suberiame prieskonius. Visas sudėtines dalis sutriname iki vienalytės masės. Paįvairinimui galima kartu sugrūsti ypatingai smulkiai sukapoto vidutinio svogūno ketvirtuką. Galima pagardinti smulkiai kapotais šviežiais (ar šaldytais) krapais.

Patarimai:

Avokadus pirkite tik tamsiai žalios ar baklažano spalvos, gruoblėtu paviršiumi. Tokie turi daugiausia vertingų medžiagų ir yra skaniausi.

Recepto autorė – Virginija.

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Be puodo/keptuvės
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai