SVEIKA: avižiniai obuolių ir džiovintų spanguolių krepšeliai

Visad prisimenu šį puikų šaldytos bemielės tešlos šedevrą, gimusį iš… tingėjimo kočioti tešlą. Anksčiau spausdavau formele apvalius tešlos gabaliukus, likusią tešlą vėl kočiodavau, vėl spausdavau… Na, o paprasčiau turbūt negali būti.
© kumucia.com
Pagaminamas per:
30min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Šaldytos tešlos lapelį supjaustau į 12 lygių juostelių. Juosteles po 3 – vieną ant kitos ratu, juostelės viduriu į dugną – sudedu į silikoninę keksiukų formą, galai telieka virš formos. Jei neturite silikoninės – naudokite popierines formeles.

Tuomet imuosi įdaro – nulupu, išsėklinu ir nedideliais kubeliais supjaustau obuolius. Juos gilesniame inde sumaišau su ruduoju cukrumi,
avižiniais dribsniais ir džiovintomis spanguolėmis.

Įdarą tolygiai paskirstau į visus krepšelius, saikingai pabarstau cinamonu.

Formą dedu į iki 180C įkaitintą orkaitę (kepimo režimas viršus/apačia), krepšeliai kepa apie 20-30min. Baigtumą galima suprasti iš apskrudusių tešlos kraštų.

Tiekiu karštus su vanilinių ledų šaukštu desertinėje lėkštėje, o atvėsusius – su mėgstamu karštu gėrimu ar pienu.

Patarimas – pradėjus kepti bemielės tešlos gaminius, orkaitės geriau neatidarinėti, tešla gali subliūkšti.

Kūmutės virtuvė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 pakelis Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla
4 vnt. Obuoliai
2 šaukštas Rudasis cukrus
4 šaukštas Avižiniai dribsniai
1-2 šaukštas Džiovintos spanguolės
žiupsnelis Cinamonas
Porcijos: 6
Sudėtingumas :