Šveicariški bulviniai blynai

 (12)
Greitas ir skanus patiekalas ir, nežiūrint to, kad yra šveicariškas, labai artimas lietuvio skrandžiui.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
2.7333 15
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Pagardinkite druska ir pipirais.

Svogūnų laiškus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Nuplautus pievagrybius perpjaukite per pusę.

Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite jame grybus. Paskui suberti svogūnų laiškus ir dar pakepinkite. Išberkite viską į lėkštę.

Švarioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Iš bulvių masės iškepkite 8 blynus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°. Sudėkite blynus į skardą, išdėliokite ant viršaus pakepintus grybus su svogūnų laiškais ir uždenkite pusele sūrio riekelės. Pabarstykite pipirais ir kepkite orkaitėje maždaug 10 min.

Patiekite blynus pabarstytus smulkintomis petražolėmis ir grietinės padažu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Bulvės
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
2 sauja Svogūnų laiškai
400 g Pievagrybiai
5 šaukštas Aliejus
80 g Fermentinis sūris
sauja Petražolės
Porcijos: 4
Sudėtingumas :