Švediški mėsos KUKULIAI

 (6)
Švediški mėsos kukuliai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
55min
Recepto kilmė:
Švedijos virtuvė
Įvertinimas:
3.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite svieste kol gražiai pagels. Palikite pravėsti.

Sumaišykite jautienos faršą, kiaulienos faršą, prieskonius, įmuškite kiaušinius, sudėkite svogūnus, suberkite džiūvėsius, įpilkite pieno ir viską gerai išmaišykite ir išminkykite.

Nulipdykite nedidelius poros kąsniu kotletukus-kukulius ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.

Iki kotletų kepimo pabaigos likus 10 minučių pradėkite ruošti padažą.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite maišant miltus ir maišant juos apkepkite porą minučių.

Supilkite sultinį ir maišant užvirkite. Įdėkite grietinės, išmaišykite ir dar pakaitinkite minutę.

Kukulius patiekite su padažu, bulvių koše ir bruknių uogiene.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Jautienos faršas
300 g Kiaulienos faršas
1 vnt. Svogūnai
2 vnt. Kiaušiniai
100 ml Pienas
120 g Malti džiūvėsėliai
0,5 šaukštelis Čiobreliai
0,5 šaukštelis Druska
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
Padažui
4 šaukštas Sviestas
3 vnt. Miltai
400 ml Jautienos sultinys
3 šaukštas Grietinė
Porcijos: 6
Sudėtingumas :